Inför säsongsstart

Inför säsongsstart

Dax för match!

Nu är det dags att, äntligen, börja tävla på riktigt. All träning och all teori läggs åt sidan för att nu gäller det att prestera och tävla. Grunden vi har lagt de senaste 5-6 veckorna är naturligtvis nödvändiga för att kunna prestera men I ärlighetens namn betyder det inte speciellt mycket. Vi vill visa att vi blivit bättre!

Den korta analysen av fjolåret gav vid handen att vi blivit duktiga att följa överenskommen taktik, vi gav sällan upp och vi har lyckats införa en sund och seriös träningskultur i klubben. Alla dessa byggstenar, och en mängd andra, gjorde att vi tog 25 poäng vilket är rekord i Ricoh HKs korta men framgångsrika historia. Tänk att efter tio års existens ta 25 poäng i landets högsta serie, i en stor sport som handboll dessutom! En otrolig sportslig prestation. En av de största förmånerna med att arbeta i vår klubb är att man faktisk alltid har chansen att göra det bästa någonsin, vilka andra klubbar har den möjligheten? Vi kan alltid bryta ny mark.

Men ingen nöjer sig med det. Vi gjorde en klart godkänd säsong förra året men nu vill vi mer. Receptet för det är bl a bättre kontringspel och bättre anfallsspel. Vi vill kontra mer och vi vill krydda vårt anfallsspel. Det är dock mycket viktigt, och kanske helt avgörande, att vi lyckas behålla och förbättra redan nämnda styrkor.

Vi har således arbetat hårt med kontringar och ”alternativa” anfallslösningar vid sidan av gnuggandet av vårt försvarspel. Under försäsongen har vi i matcherna lyckats med alla våra faser i spelet men tyvärr inte riktigt lyckats sy ihop helheten. Har anfallet briljerat har inte försvaret fungerat och vice versa. I vissa perioder har vi sytt ihop helheten men inte riktigt över 60 minuter. Det arbetar vi hårt på just nu.

Vi ser fram emot säsongen med tillförsikt. Vi är alla överens om att vi är bättre nu än då. Vi vill alla till slutspel. Vi vet vad vi som lag behöver göra och nu mejslar vi fram vad individen behöver göra för att vi ska lyckas.

Vi har några nya bekantskaper som jag vill presentera:

  • Zlatko – en allround vänsterhänt spelare med bra skott. Kommer att användas både på kant och på nio meter.
  • Patrik – en storväxt linjespelare med hårda nypor. Kommer att bilda mittlås tillsammans med Jesper och Kevin.
  • Andreas – en talang på v6. Kommer att användas just där. Företagsam och goalgetter.
  • Jörgen – en allround niometare med snabbhet och bollsäkerhet som styrkor. Kommer användas som mitt- och högernio.

Mot slutspel!

Martin

Attachment