Martin Boquist ny tränare för Ricoh Handboll

Martin Boquist ny tränare för Ricoh Handboll

– PRESSMEDDELANDE –

Ricoh Handboll bygger vidare inför nästa säsong

4 mars 2015
Ricoh Handboll har glädjen att meddela att man gjort klart med Martin Boquist som huvudtränare inför nästa säsong. Detta är ett viktigt steg för Ricoh Handboll i ambitionen att ta nästa steg i utvecklingen. IT-företaget Ricoh, som är huvudsponsor till klubben välkomnar beskedet. 

Martin ”Boken” Boquist har som spelare haft fantastiska framgångar i både landslag och klubblag. Utöver 217 landskamper som kryddats med EM- och VM-guld samt OS-silver är han svensk, dansk och tysk ligamästare. Han har dessutom utsetts till Årets handbollsspelare av Svenska Handbollförbundet.

Sedan 2010 är Martin verksam i VästeråsIrsta HF där han med framgång etablerat klubben i svensk herrelit. Med sin gedigna handbollskunskap har han på ett ambitiöst och dedikerat sätt lyckats skapa en hållbar elitmiljö för sitt lag och sina spelare.

– Det känns fantastiskt att vi har lyckats knyta till oss en av Sveriges mest lovande tränare till den fortsatta utvecklingen av laget. Det ska bli oerhört spännande att arbeta tillsammans med Martin som var en av de bärande spelarna i landslaget under min tid som förbundskapten, säger Ingemar Linnéll, nuvarande huvudtränare för Ricoh Handboll och trainer, Ricoh Academy.

– Ingemar som nu lämnar över rodret som huvudtränare till Martin har gjort ett fantastiskt jobb med att leda Ricoh Handboll upp till Elitserien. Förändringen innebär att tid frigörs för Ingemar till att utveckla andra spännande projekt inom Ricoh Handboll. Utöver att vara ett bollplank till Martin kommer arbetet med samarbetsklubbar och satsningen på talangutvecklingen i Stockholm prioriteras, säger Christian Preisler, sportchef för Ricoh Handboll.

Till hösten startar Ricoh Handboll tillsammans med Stockholms Idrottsgymnasium en NIU-utbildning i handboll där huvuddelen består av spelare från våra alliansklubbar med stommen från Silwing/Trojas P99, som för tillfället är bäst i Sverige i sin årskull.

Med Martin Boquist ombord kan vi nu intensifiera arbetet med att förstärka både lag och organisation inför nästa säsong. Dessutom arbetar vi hårt med att knyta andra samarbetspartners till vår organisation för att tillsammans stå starkare inför kommande utmaningar för att nå toppen av Svensk handboll.

För mer information, kontakta:
Christian Preisler, sportchef Ricoh Handboll, tel: 08-734 33 15, christian.preisler@ricoh.se
Ingemar Linnéll, huvudtränare, Ricoh Handboll, tel: 08-734 18 04, ingemar.linnell@ricoh.se

Foto: Magnus Idén

TV4-sport har en kortare intervju med Martin Boquist, för att se klippet, klicka HÄR

Attachment