Träffade en legend

Träffade en legend

Det är alltid kul när man helt oväntat springer på någon som betytt mycket förut men av olika anledningar nu nästan fallit i glömska.

Jag kände direkt hur glad jag blev inombords och samtidigt lite nervös när jag plötsligt stod öga mot öga med vår förra maskot Kycklingen.

Ni som var med för några år sen när Ricoh härjade i division 1 minns hur mytomspunnen vår maskot blev bland våra motståndare och vår publik.

Han var överallt och beskrevs som lite lömsk men med ett stort hjärta. Runt påsken var han kung när han delade ut påskägg till alla barn. Jag minns synen när barnen sakta närmade sig Kycklingen, de var lite rädda men samtidigt nyfikna och framför allt ville de komma åt påskägget. Det var en härlig syn!

När vi nu träffades uppträdde Kycklingen avslappnat men man fick känslan av att han planerar en återkomst av något slag.

Jag började trevande med att fråga vad han gör nuförtiden. Han sippade på sin äggtoddy och menade att han tar en dag i taget och att han ser med tillförsikt fram emot julen. Efter genombrottet med Ricoh blev det en hysteriskt period.

Att gå från en anonym tillvaro till kändisskap blev en stor förändring för mig och min karaktär är inte den bästa så jag drogs med på många upptåg.

Det blev tyst ett tag och jag kände medlidande med Kycklingen. Kycklinge avbröt tystnaden och fortsatte: det var samtidigt en fantastisk tid. Jag bodde på Bellagio i Vegas och levde livet. Efter några vilda nätter i Vegas bar det av mot LA.

Jag var även i Liverpool en gång och fick hålla i Champions Leauge pokalen, det var stort.

Saknar du Ricoh idag frågar jag. Det tror jag är ömsesidigt säger Kycklingen och beställer ytterligare en äggtoddy. Härlig sammanhållning i det gänget och kul att vi nått Elitserien så snabbt. Några av spelarna är ju fortfarande kvar.

Man ser saknaden i Kycklingens ögon och till slut stammar jag fram att idag har vi ju en annan maskot, Ricoh Rinoh, vad tycker du om honom?

Kyclingen låtsas inte höra men lyser plötsligt upp och utbrister: Är Jocke Falk kvar? Det var en tokig kille, honom och Nr 18 kom jag bra överens med, hälsa dem.

Vill du komma på någon match framöver?

Kycklingen sveper äggtoddyn och säger:

Räkna aldrig bort mig – hälsa det till den där Idén…