Tuff match väntar

Tuff match väntar

Att knyta ihop säcken är lätt för lag med självförtroende och mycket svårare för lag utan. Tyvärr tillhör vi just nu den senare kategorien. Konsten blir att bygga självförtroende utanför matchsituationen och ta med sig det in på banan.

Vi har i stort lyckats att spela den handboll vi vill spela, främst de tre senaste matcherna. Vi har under stundom spelat den bästa anfallshandbollen vi någonsin gjort, ironiskt nog utan att få den belöning vi förtjänar.

Vi kommer in i faser i matcherna som blir för dyrbara. Alla lag spelar lite sämre i någon period av matchen men vår kostar för mycket i såväl baklängesmål ochpo äng. Det som blir utmaningen nu är att identifiera detta snabbt under matchen och ha lösningen nära till hands. Vi jobbar på det!

När jag just nu planerar vad vi vill förbättra i vårt spel kan jag inte identifiera något som specifikt brister. Klart att det finns små skönhetsfel, det finns det alltid, men inget systematiskt fel utifrån hur vi vill att det ska se ut. Utifrån ett sådant resonemang ska vi angripa det mentala spelet som är en stor del av handbollen. Handbollen har ingen sarg ut och inga rensningar. Tveksamheter måste suddas ut annars blir man snabbt straffad.

Kristianstad ser väldigt starka ut just nu. De ligger längre fram i sitt spel än vi samma period förra året och vi vet alla hur den säsongen slutade. Å andra sidan passar det oss utmärkt just nu att få möta dem. Jag är säker på att vi kommer göra en fin match och kan vi bara stå distansen ut kan vi pressa dem.
Kristianstad har ett brett lag med sina toppar i Albin Lagergren och Olafur Gudmundsson. I mina ögon är Albin just nu ligans bästa spelare. Bra försvarsspel, en många gnger felfri andrafas och dessutom har han kryddat sitt spel med fler distansskott.

Nu kör vi!

Martin Boquist
Huvudtränare

 

Arkivbild