Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 52 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 53 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 54 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 55 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 56 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 57 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/b/d/ricohhandboll.se/httpd.www/wp-content/themes/kingclub-theme/functions.php on line 58 Vi möter Magnus Wislander, assisterande tränare RIK – Ricoh Handbollsklubb

Vi möter Magnus Wislander, assisterande tränare RIK

Vi möter Magnus Wislander, assisterande tränare RIK

Inför mötet mot RIK och har jag ställt lite frågor till Magnus Wislander, assisterande tränare i Redbergslid. Matchen går den 29 dec kl 19.00 i Solnahallen.

När man googlar på Magnus Wislander då kan man se att du valdes av Internationella handbollsförbundet till 1900-talets bäste spelare. Har tagit fem SM-guld med RIK (1985, 1986, 1987, 1989 och 2003), sex tyska ligaguld med Kiel där du var lagkapten tio av sina elva säsonger.

Listan över mästerskapsmedaljer är än mer imponerande:

  • EM: Guld 1994, 1998, 2000, 2002.
  • VM: Guld 1990, 1999. Silver 1997, 2001. Brons 1993, 1995.
  • OS: Silver 1992, 1996, 2000.

Du är en ganska välbevakad person som det står mycket skrivet om. Vilken är den konstigaste frågan du har fått?  Det är nog rätt många men alla personliga privata frågor kan bli konstiga.

När bestämde du dig för att bli tränare och varför? – Det föll sig ganska så naturligt sista året jag spelade och tog mycket ansvar för hur det skulle se ut på träningar och hur vi spelade. Jag försökte också att ge de unga killarna många tips.

Vad är viktigast för att vinna respekt hos dina spelare? – Jag tror på att man ska vara som man är och inte spela något rollspel. Sen är det också viktigt att ha kompetens och vara ärlig i det man säger. Ta ansvar i så väl med som motgång.

Hur privat är du med dina spelare och hur viktigt är det att hålla ett avstånd? – Tror inte man behöver hålla något avstånd utan vara så som jag svarat ovan.

Hur tror du att dina spelare uppfattar dig som tränare? – Bäst att fråga dem.

Vilka utbildningar har du gått och hur mycket tid har det tagit? – Jag har högsta internationella tränarutbildning och är så kallad Master Coach. Utbildningen var på två år men tog ca fyrtio dagar i anspråk

Många tränarmeriter sedan du slutade som elitspelare, men vem är Magnus Wislander utanför planen?

Smeknamn:  Max i Tyskland och Slangen i Sverige
Yrke: Produktionschef i PostNord
Tidigare klubbar: Tuve, RIK och THW Kiel
Vilka vinner Handbollsligan den här säsongen? Kristianstad
Ditt bästa handbollsminne? Många men VM i Prag 1990 och EM på hemmaplan 2002
Vad är viktigast för att vinna respekt hos dina spelare? Genomföra saker som fungerar och komma med bra svar varför man gör saker
Favoritämne i skolan? Matematik och Gymnastik
Vem är din förebild? Torbjörn Nilsson (Fotbollspelare i IFK Göteborg, numera tränare)
Intressen och hobbys? Fotboll, Golf, längdskidåkning och en solig sommar på havet i Bohuslän/sommarstugan
Singel? Nej
Familj? Ja Fru och tre vuxna barn
Styrka? Man är inte felfri
Svaghet?   Många
Drömjobb? Landslagstränare för Norges damer
Motto/Favoritcitat?  Man bör vara ödmjuk
Tittar på? Filmer som jag kan somna till
Favoritmat? Lamm
Drömresemål? Alaska
Person du skulle vilja möta? (levande eller död) Min morfar som dog för tidigt
Favoritsak? Båten
Vad gör du på en ledig dag? Åker gärna ut med båten
Om du hade en superkraft, vad skulle det vara? Få alla att må braJ
Om du var en seriefigur, vilken skulle det vara? Willy Garvin
Dold Talang? Finns ingen
Bästa köp? Sommarstugan
Sämsta köp? Kommer säkert
Ditt bästa matrecept? Köttfärssås

Till sist. Vad gör dig lycklig som tränare? När vi utvecklar spelare och de gör märkbara framsteg både på plan och utanför.

Välkommen till Solnahallen!

 

Attachment